Clouds House

The Floating Cloud
This house designed by separating the house into 2 masses on the ground floor and 1st floor to attract the user's focus to the sea as the main view potential.
The white box effect is raised not with a wall arrangement, but with a transparent second skin material to reduce the incoming heat into the house, while still maintaining natural lighting and the view from inside to the outside of the house.

Bangunan ini di desain dengan memisahkan rumah menjadi 2 massa di lantai dasar dan lantai 1 untuk menarik fokus pengguna ke laut sebagai potensi tampilan utama.
Efek kotak putih didirikan bukan dengan penataan dinding, tetapi dengan kulit kedua dengan material semi transparan untuk mengurangi panas yang masuk ke dalam rumah, sambil tetap mempertahankan pencahayaan alami dan pemandangan dari dalam ke luar rumah.

Project information

Location: Jalan Pantai Mutiara, Daerah Khusus Ibukota Jakarta, Indonesia
Status: Design Proposal
Number of stories: 4
Building height: 15 m
Tags: Residential