Green Stacking Box

Boxes and Dialog
Green Stacking Box is a sustainable housing protoype which is located in the periphery of Jakarta. The main purpose of the house design is that it could decrease the internal temperature and provide healthy environment by natural daylighting, natural ventilation and bunch of planter to reduce heat from rooftop and block direct sunlight entering through glasses. The experiment on the facade configuration and material is designed to make unique and distinguished character of the mass configuration which the main purposed to provide visual privacy.

Green Stacking Box adalah protoype perumahan berkelanjutan yang terletak di pinggiran Jakarta. Tujuan utama dari desain rumah adalah dapat menurunkan suhu internal dan menyediakan lingkungan yang sehat dengan pencahayaan alami, ventilasi alami dan beberapa pot tanaman untuk mengurangi panas dari atap dan menghalangi sinar matahari langsung masuk melalui jendela. Eksperimen pada konfigurasi fasad dan material dirancang untuk menciptakan karakter unik dan berbeda dari konfigurasi massa yang utamanya bertujuan untuk memberikan privasi visual.

Project information

Location: Tangerang, Banten, Indonesia
Status: In Progress
Site area: 432 m2
Project area: 421 m2
Number of stories: 3
Building height: 12 m
Tags: Residential