Junction Box Semarang

Post Modern Entertainment Center
With quite a lot of challenges, Junction Box are the solution to natural ventilation, innovative design with a limited footprint, new experiences and a natural atmosphere for a post modern entertainment center. With a loop circulation, visitors are taken around a box full of activities and as a journey of a different space experience.
Every corner of this building can be enjoyed, including a rooftop which has a field for several sports, such as a jogging track, basketball court and skateboarding.

Dengan banyak tantangan, Junction Box adalah solusi untuk ventilasi alami, desain inovatif dengan tapak terbatas, pengalaman baru, dan suasana alami untuk pusat hiburan modern. Dengan sirkulasi lingkaran, pengunjung dibawa berkeliling didalam "Cube" yang penuh kegiatan dan sebagai perjalanan pengalaman ruang yang berbeda-beda
Setiap sudut bangunan ini dapat dinikmati, termasuk atap yang memiliki lapangan untuk beberapa olahraga, seperti jalur joging, lapangan basket, dan skateboard.

Project information

Location: Semarang, Jawa Tengah, Indonesia
Status: Design Proposal
Project area: 16,451 m2
Number of stories: 5
Building height: 20 m
Tags: Strategic Urbanism, Commercial, Culture + Public Space