The Oasis

A Verdant Green Pramuka Extention Mall
Sandwiched in-between existing apartment towers, the building is an architecture anomaly to the complex that serves as an extension of the existing mall at the ground floor. The main idea is to be unique, while still relating itself with it's existing surroundings, one being a partially outdoor upper ground floor retail with light-weight cone structure, surrounded by plants and trees . while also corresponding with the apartment pool next to the site, by introducing water element at the upper ground floor that also serves as skylight that illuminates the ground floor of the mall, creating a truly dynamic addition to it's surroundings.

Terjepit di antara menara apartemen yang ada, bangunan ini merupakan anomali arsitektur ke kompleks yang berfungsi sebagai perpanjangan dari mal yang ada di lantai dasar. Ide utamanya adalah untuk menjadi unik, sementara masih berhubungan dengan lingkungan yang ada, salah satunya menjadi ritel lantai dasar sebagian outdoor dengan struktur kerucut ringan, dikelilingi oleh tanaman dan pohon. sementara juga berhubungan dengan kolam apartemen di sebelah site, dengan memperkenalkan elemen air di lantai dasar yang juga berfungsi sebagai skylight yang menerangi lantai dasar mal, menciptakan tambahan yang benar-benar dinamis untuk lingkungannya.

Project information

Location: Jakarta, Daerah Khusus Ibukota Jakarta, Indonesia
Status: In Progress
Site area: 3,156 m2
Project area: 5,421 m2
Number of stories: 2
Building height: 14 m
Tags: Strategic Urbanism, Commercial